Huidaandoening Hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?

Pigmentvlekken verraden je leeftijd. Ze doen je vaak ouder lijken dan je bent.

Onder invloed van zonlicht neemt het aantal pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe, dit is een normaal proces. Door een teveel aan zon, hormonale invloeden of huidirritatie kan er meer hyperpigmentatie ontstaan. Denk hierbij aan sproetjes, ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma (zwangerschapsmasker).

In de salon kunnen wij pigment goed behandelen. Met behulp van de Observ520 kunnen we een huidscan maken en zien hoe diep het pigment zich in jouw huid bevindt. Op basis daarvan bespreken we welke behandelmethode voor jou het beste kan werken.

Epidermaal of dermaal pigment

Weet jij wanneer je spreekt over dermaal of epidermaal pigment?

Allereerst is onze huid verdeeld in drie huidlagen, de bovenste(buitenste) huidlaag (epidermis), de middelste lederhuid (dermis) en het diepst gelegen het onderhuids bindweefsel (subcutis).

In onze epidermis bevinden zich de pigment aanmakende cellen (melanocyten). Melanocyten zorgen ervoor dat, wanneer jij blootgesteld wordt aan de zon (Uv-straling), deze melanocyten pigment (melanine) gaan aanmaken. Het melanine komt in onze cellen terecht en gaat om onze cel DNA heen liggen om dat vervolgens te beschermen.

Wanneer je te vaak en te veel wordt blootgesteld aan Uv-straling (zonder UV-bescherming) kan de cel uiteindelijk te vol gaan zitten met melanine en gaat het melanine rondzweven in de bovenste huidlaag. Hierbij spreken we van epidermaal pigment.

Met dermaal pigment is er een gat ontstaan in de scheidingslijn van onze epidermis (bovenste huidlaag) en dermis (middelste huidlaag). Zo’n gat ontstaat vaak door een teveel van onbeschermde blootstelling aan Uv-straling.

Het rondzwevende melanine kan nu is onze dermis (onderste huidlaag) terecht komen en daar in de cellen gaan zitten. Dan spreken we van dermaal pigment.

Met onze MeLine behandelingen kunnen wij het epidermale en dermale pigment aanpakken, daarin zijn zij heel uniek!

Hyperpigmentatie behandelingen bij Vital Skin Clinic

Met onze MeLine behandelingen kunnen wij het epidermale en dermale pigment aanpakken, daarin zijn zij heel uniek!

Holistisch, wetenschappelijk & effectief