Huidaandoening Veroudering

Huidveroudering

De huid is een enorm complex orgaan, ontelbare processen spelen een rol. Een gezonde huid is wat we willen, een mooie huid! De belangrijkste cellen zijn de Keratinocyten, Fibroblasten en Melanocyten. Alle cellen hebben een eigen taak: de Keratinocyt voor de barrièrefunctie. De Fibroblast voor stevigheid door de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur en de Melanocyt zorgt voor pigmentatie. Wanneer deze cellen niet optimaal functioneren is dat zichtbaar de in vorm van huidproblemen. Het is in zo’n geval van belang om toe te werken naar een gezonde huid, oftewel huidverbetering!

Oorzaken huidveroudering
Bij het ouder worden verliest onze huid de natuurlijke glans en stevigheid. Het elastine-, spier-, collageen-, en bindweefsel neemt af en de celvernieuwing vertraagd steeds meer. Bij jonge huiden neemt dit proces ongeveer 20 dagen in beslag, bij oudere huiden duurt het vernieuwen van de huid vaak nog langer dan 30 dagen. De combinatie van dode huidcellen die opeenhopen aan het huidoppervlak, samen met de afname van collageen en schade veroorzaakt door omgevingsfactoren zorgt ervoor dat de huid een doffe vermoeide uitstraling krijgt.

Collageen en Elastine nemen af vanaf ons 25e jaar met 1% af en bij vrouwen in de overgang met 2% per jaar. Collageen is een huid eigen eiwit die voor volume/volheid in de huid zorgt. Vaak ontstaan bij de afbraak van collageen huidverslappingen, fijne lijntjes en rimpels. Dit valt samen met de afname van de elastine in huid, die zorgt voor soepelheid en ook de stevigheid in de huid. Wanneer dit gebeurt wordt de huid textuur op verschillende manieren beïnvloed en verandert.

Spierweefsel
De afname van spierweefsel kunnen we deels beïnvloeden met regelmatig herhalen van massagetechnieken die voor meer spierspanning en opbouw van het spierweefsel zorgen.

Bindweefsel

Het proces van huidveroudering kunnen we niet stopzetten of geheel terugdraaien. Wel zijn er mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen en deel terug te draaien.

ScKin Nutrition: Collagen+

Het proces van huidveroudering kunnen we niet stopzetten of geheel terugdraaien. Wel zijn er mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen en deel terug te draaien.

Naast het stimuleren van de huid met peelings, bindweefselmassages en microneedling kunnen we de veroudering van de huid ook van binnenuit behandelen. Een vitaal lichaam is van belang en met ons merk ScKIN Nutrition, dat speciaal voor de huid is gemaakt is, gebruiken wij heel vaak de Collagen+. Dit product bevat allerlei bouwstoffen voor jouw huid. Collagen+ ondersteunt een stevige huid.

Collagen+ bevat 6 gram viscollageen, een enorme dosering voor opbouw van jouw huid. Vitamine C is nodig bij de aanmaak van collageen. Dit product ondersteunt jouw huid, haren en nagels en immuunsysteem.

Collagen+ bevat L-Lysine, lactoferrine, zink, vitamine D & C, glutamine, bamboe, curcumine en lactoferrine. Hoogwaardige antioxidanten beschermen jouw huid en lichaam tegen cel schade en huidveroudering. 

Behandelingen tegen huidverdoudering bij Vital Skin Clinic

Holistisch, wetenschappelijk & effectief