MeLine

Over MeLine

MeLine is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Met MELINE kunnen we de moeilijkste pigmentvlekken behandelen, zoals pigment ontstaan door trauma, zwangerschap en hormonen.

Het MeLine behandeltraject bestaat uit een kuur van 3 tot 4 maanden. De kuur bestaat uit twee peeling-masker behandelingen, één of twee ID (microneedling) behandelingen en een uitgebreid pakket met thuisproducten.

Is een MeLine behandeling geschikt voor mij?

Voorafgaand aan de behandeling maken we een uitgebreide huidanalyse met de Observ520, hiermee kunnen we dieper in de huid kijken en bepalen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Dit is onder andere afhankelijk van hoe diep het pigment zich in jouw huid bevindt. Na de behandeling ontvang je ook uitgebreid productadvies voor thuis.

Na de behandeling
Na de MeLine behandeling komt er een versnelde afschilfering op gang. Dit kan vijf tot zeven dagen aanhouden. In enkele gevallen zal het pigment eerst donkerder kleuren en daarna pas afschilferen. Tijdens dit proces is de huid extra gevoelig voor zonlicht (Uv-straling). Daarom dient de huid goed beschermd te worden met een UV-bescherming (SPF 30+).

De thuisproducten van MELINE bevatten veel verhelderende stoffen, antioxidanten, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk deze producten geleidelijk op te bouwen.

De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen, wel kan de huid extra gevoelig zijn en deze dient goed beschermd te worden met UV-bescherming SPF 30+.

Resultaten

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van je huid en van het type pigmentatie. Hoe dieper het pigment, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn.

Bij lokaal te behandelen pigmentatie volstaat vaak al één behandeling, een zogenaamde spotbehandeling. Bij pigmentvlekken met een groter oppervlak, zie je vaak al na twee keer behandelen het eerste resultaat. Na één maand zijn de pigmentvlekken met ongeveer 50% verminderd en is je huid in een betere conditie. En na ongeveer vier maanden zal het pigment grotendeels weg zijn.

Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen.

Ben je nieuw bij Vital Skin Clinic en zou je graag willen weten wat wij voor jouw huid met pigmentverstoringen kunnen betekenen? Start dan altijd eerst met de intake treatment.