SkinPen Microneedling

Wat houdt SkinPen Microneedling in?

Microneedling, je hebt er vast wel al is van gehoord. Het is een behandeling die tegenwoordig veel voorkomt omdat het een mooie effectieve behandeling is. Er zijn ontzettend veel apparaten voor microneedling op de markt. Er zit heel veel kwaliteitsverschil in en sommige pennen doen meer kwaad dan goed voor de huid. Veiligheid en hygiëne vinden wij heel belangrijk, bij de SkinPen is met het ontwerpen hier al aan gedacht. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het is ook als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen.

SkinPen noemen we ook wel Collageen Inductie Therapie omdat we de collageen aanmaak gaan stimuleren. Met de SkinPen maken we hele kleine gaatjes in de huid waardoor de huid nieuw collageen type 3 gaat aanmaken, ook wel ons “wond” collageen genoemd. De huid gaat dit zelf omzetten naar ons type 1 collageen waar hij voor 70% uit bestaat. Dit type collageen verliezen we als we ouder worden. Dit proces kan enkele weken tot 1 jaar duren. 

De fibroblasten zijn de kleine fabriekjes in onze huid die o.a. zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Collageen is de grootste bouwstof van ons weefsel, de stevigheid en volheid van onze huid hebben wij hieraan te danken, maar ook de wanden van onze vaten en de spieren zijn opgebouwd uit collageen. Collageen is een eiwit. Mede hierom bespreken wij tijdens onze intake ook globaal jouw voedingspatroon. Door voldoende inname van goede eiwitten kan er een sterkere en betere kwaliteit van collageen worden aangemaakt. Dit collageen wordt natuurlijk niet aangemaakt door enkel eiwitten te eten, nee daar moeten we dan de fibroblast voor activeren om nieuw collageen aan te maken. Door de fibroblast te activeren wordt er weer nieuw collageen en elastine aangemaakt die zorgen voor een stevige strakke huid. 

Waar is SkinPen Microneedling geschikt voor?

Waarom de SkinPen?

De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan de meeste andere apparaten. Ook de naalden van de SkinPen zijn anders dan alle andere naalden van de apparaten op de markt. De meeste naalden zijn gekarteld of hebben een kromme punt. Hierdoor beschadig je de huid onnodig, met de SkinPen is dit niet het geval omdat de naald glad is en scherp aan de bovenkant. De SkinPen werkt ook veel effectiever waardoor je ook minder behandelingen nodig zult hebben. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere microneedling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. De huid zal hierdoor ook sneller herstellen doordat er geen onnodige schade is aangebracht aan de huid. Ook heeft de SkinPen een beveiligingssysteem in de naalden, hierdoor is niet mogelijk om nagemaakte naalden (uit China bijvoorbeeld, die vervolgens niet scherp maar gekarteld zijn) te gebruiken en de naalden kunnen slechts 1 keer geïnstalleerd worden op de penhouder.

Voor, tijdens & na de behandeling

Voor de behandeling:
Vooraf aan de behandeling doen wij met jou een intake, ook als je al jaren klant bent bij ons. We doorlopen jouw wensen en huidproblemen en kijken naar jouw algehele levensstijl. Vooraf maken wij met de Observ520 foto’s van jouw huid, om nog beter in kaart te brengen waar jij de behandeling op wilt richten. Doordat deze behandeling zeer intensief is wordt er alleen gewerkt op een gezonde huidconditie die ook thuis bijgehouden wordt met de producten uit de salon.

Tijdens de behandeling:
Tijdens de behandeling wordt jouw huid eerst twee keer gereinigd zodat de huid optimaal schoon is. Hierna wordt er gestart met het needlen. Tijdens het needlen wordt een speciaal serum gebruikt die veilig is om dieper in jouw huid te komen. Het serum gaat de huid extra hydrateren en herstellen, gedurende de behandeling wordt hij ook gebruikt als tussenstof. Ditzelfde serum krijg je mee voor thuis voor de eerste 24 uur. Na deze 24 uur hebben wij een 2e product die je meekrijgt voor verder herstel van de huid. Vanaf 48 uur na de behandeling kun je weer overgaan op jouw reguliere gezichtsverzorging thuis.

Het needlen duurt tijdens de behandeling gemiddeld 20-30 minuten. Wij werken rustig om zo goed de huidreactie te kunnen zien. Ook voelt de behandeling hierdoor minder pijnlijk aan.

Wanneer het needlen klaar is laten wij het serum op de huid, deze mag doorwerken, hier overheen brengen wij een verkoelend masker aan. Na het masker wordt het serum indien nodig aangebracht en is jouw huid klaar om te gaan herstellen.

Na de behandeling
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/ prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Deze producten behoren bij de behandeling en krijg je standaard na elke behandeling mee.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit is verschillend per huidtype en indicatie. Er wordt altijd gestart met een kuur van 3, 6 of 9 keer.

 

Resultaten SkinPen Microneedling

Acne - microneedling - resultaat - Obser520 huidscan - huisanalyse - producten - shop - Vital Skin Clinic - Huidverbetering - Bleiswijk - Lotte
Hyperpigmentatie - microneedling - resultaat - Obser520 huidscan - huisanalyse - producten - shop - Vital Skin Clinic - Huidverbetering - Bleiswijk - Lotte
Hyperpigmentatie - microneedling - resultaat - Obser520 huidscan - huisanalyse - producten - shop - Vital Skin Clinic - Huidverbetering - Bleiswijk - Lotte