Blog Vital Skin Clinic

Antioxidanten

Wat zijn antioxidanten en wat doen ze voor de huid? 

Antioxidanten beschermen je huid van binnenuit tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn bijvoorbeeld luchtvervuiling zoals uitlaatgassen uit auto’s maar ook rook van sigaretten. Daarnaast kunnen ook verzorgingsproducten met ingrediënten die niet zo goed zijn voor je huid gezien worden als vrije radicalen, of als je bijvoorbeeld vaak ongezond eet ontstaan er ook vrije radicalen in het lichaam. 

Antioxidanten zoals vitamine A, C en E zorgen ervoor dat deze vrije radicalen onschadelijk gemaakt worden. Zo beschermen ze je huid tegen huidschade. Ze worden daarom ook heel vaak ingezet bij huidproblemen zoals acne, eczeem en rosacea. Maar zijn ook onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering. Door je cellen te beschermen tegen vrije radicalen kunnen ze geen schade aanbrengen en blijft je huid langer mooi en gezond.  

Wil jij weten welke producten met antioxidanten geschikt zijn voor jouw huid? Stuur ons dan gerust een berichtje! Wij helpen je heel graag met het zoeken naar een product wat past bij jouw huid. 😊 

Lees onze andere blogs: